ANNONS

Välgörenhetsloppet tillbaka – har blivit Sverigebäst två år i rad

Gudölopp
Ronny Paulsson välkomnade deltagarna till ett av de tidigare insamlingsloppen.
På lördag springer hundratals personer in pengar till cancersjuka barn genom insamlingsloppet "Gudö – Run of Hope" i Tyresta.
Loppet har två år i rad samlat in mest pengar till Barncancerfonden av alla lopp i Sverige – totalt 270 000 kronor.
ANNONS

Första året – 2017 – hade de tre vännerna 50 000 kronor som mål. De fick i stället in cirka 140 000 kronor, vilket var mest i Sverige. Också förra året lyckades loppet bli bäst i Sverige igen i den nationella kampanjen.

– Vi har samlat in 270 000 kronor de två tidigare åren, säger Trollbäckenbon Ronny Paulsson som tillsammans med vännerna Patrik från Gudö och Robert från Vega i Haninge arrangerar loppet.

På lördag den 21 september är det dags igen att springa in pengar i Tyresta. Förra året deltog närmare 500 personer. I år har arrangörerna satt en tak på 800 stycken och hoppas kunna samla in 200 000 kronor.

– Vi siktar såklart alltid högre. Det ligger i vår natur, säger Ronny.

Varför arrangerar ni loppet igen?

– Första året var det en impuls, vi drevs av välviljan och ville göra det så bra som möjligt. Det var många som frågade om vi kunde göra det en gång till. När vi hade gjort förra året kände vi att vi måste fortsätta, det har gått så bra, säger Ronny.

Går att springa 1 mil i år

”Run of Hope” är en nationell kampanj och runt om i landet arrangeras insamlingslopp för Barncancerfonden.

ANNONS

Loppet i Tyresta startar liksom tidigare år vid den så kallade militärbron som går över inloppet till Tyresö–Flaten, nära parkeringsplatsen vid Gammelström.

Det går att springa olika sträckor – 1, 3, 6 kilometer och den här gången också 10 kilometer. På de tre längre sträckorna går det att springa på tid.

Vi siktar såklart alltid högre. Det ligger i vår natur

– I år finns ett riktigt tidtagningssystem som har avläsning via nummerlappar. Det blir mer tillförlitligt och lite proffsigare helt enkelt, säger Ronny.

Men han poängterar:

– Möjligheten finns att springa på tid, men alla kan komma också de som vill springa utan tid, gå, lunka, ja vad man vill. Det är precis lika gott det med, säger han.

Fakta

Här kan du anmäla dig

Här kan du anmäla dig och samtidigt välja hur mycket du vill skänka till Barncancerfonden.

Här hittar du loppets Facebooksida.