ANNONS

Gula kläder mot mobbning

Ebba Holmlund, Max Spindler Häll och Jakob Bergelv (oklart vem som är vem, kolla med Carlos) hoppas att så många som möjligt ska bära något gult måndagen den 30 november.
Ebba Holmlund, Max Spindler Häll och Jakob Bergelv (oklart vem som är vem, kolla med Carlos) hoppas att så många som möjligt ska bära något gult måndagen den 30 november.
Ska du bära något gult på måndag? Det hoppas tre elever på Fredrika Bremergymnasiet att du gör.

För att samla in pengar till antimobbningsorganisationen Friends har de startat en kampanj.
ANNONS

Det är realityserien Morgans mission som nyligen gått på SVT som inspirerat Ebba Holmlund, Max Spindler Häll och Jakob Bergelv. När de på skoltid fick möjlighet att starta ett UF-företag kände de att de ville göra en insats mot mobbningen.

– Vi har alla tittat på programmet, förstått allvaret och tänkt att vi vill bidra till en vänligare miljö på arbetsplatser och på skolorna. Eftersom vi gått i skolan hela livet vet vi vad det handlar om, säger Ebba Holmlund.

Alla tre går andra året på Fredrika Bremergymnasiet med inriktning mot samhällskunskap och beteendevetenskap. Huvudsyftet med deras företag är att skänka pengar till antimobbningsorganisationen Friends och självmordsupplysningen.se. Genom att sälja två sorters t-tröjor med budskapen ”Du är så jävla bra” och ”Du är aldrig ensam” hoppas de få in en rejäl slant.

För att få snurr på sitt antimobbningsbudskap har Ebba, Max och Jakob också startat en kampanj som de hoppas att så många som möjligt hoppar på. Måndagen den 30 november vill ungdomarna att så många som möjligt ska manifestera mot mobbning genom att bära något gult. På elevernas Facebooksida Bär färgen gul för att uppmärksamma mobbning har över 500 personer uppgett att de tänker delta. Enligt Ebba Holmlund har även ett par skolor uppgett att de vill delta i kampanjen.

– Vi hoppas att vi får spridning över hela landet för det här. Datumet valde vi för att det ligger på en vardag och är lätt att komma ihåg. Gult tog vi för att det är färgen i det hjärta som finns i Friends logga, berättar Ebba Holmlund.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.