Guldfirande för Anna Hasselborg i kväll

Lag Anna Hasselborg efter EM-silvret 2017.
Lag Anna Hasselborg efter EM-silvret 2017.
Curlingstjärnan Anna Hasselborg från Hägersten är på väg till Sverige med OS-guld och klubbkompisar och kommer att firas på Arlanda i kväll.
– Vi är superstolta, säger Henrik Edlund, ordförande i Sundbybergs curlingklubb.

Efter söndagens OS-final kommer guldhjältarna från Sundbybergs curlingklubb Anna Hasselborg, Agnes Knochenhauer, Sara McManus, Sofia Mabergs och reserven Jennie Wåhlin till Arlanda i kväll.

Snökaos

Planet väntas landa omkring klockan 17.30.

– Under förutsättning att man får ordning på landningsbanorna i snökaoset, säger Jan Rydheim, förbundskoordinator vid Svenska curlingförbundet på måndagsförmiddagen.

Familjesport

Anna Hasselborg med pappa Mikael och Mamma Pia 2003.

Curlingspelande familjen Hasselborg. Anna Hasselborg med pappa Mikael och mamma Pia 2003.

Utöver gulddamerna har även två spelare i Lag Niklas Edin som tog OS-silver rötterna i Sundbybergs curligklubb. Rasmus Wranå som nu spelar i Karlstad CK började karriären i Sundbyberg och reserven Henrik Leek tillhör fortfarande klubben.

– Vi är superstolta! Alla fem tjejer i laget tävlar ju för Sumpan och två av herrarna så klubben har tagit sju OS-medaljer, säger Henrik Edlund.

Varför går det så bra för Sundbybergs curlare?

– Det är en långsiktig satsning som började för mer än 40 år sedan. Vi har alltid gett mycket tid i hallen till våra juniorer och har alltid haft bra juniorlag. Curling är ju en familjesport och i vissa fall är det de första juniorernas barn och barnbarn som nu tar medaljer i olika tävlingar.