Ung kvinna tros ha rånat guldbutik på Lidingö

Guldbutik, Lidingö centrum
Guldrånet reser frågan om säkerhet i centrum.
Den knivbeväpnade kvinnan misstänkts ha snappat åt sig fler guldringar i butiken och sedan hotat en polis på torget i centrum.
I dag sker huvudförhandlingar i Stockholms tingsrätt där kvinnan anklagas för en rad brott.

Det var den 14-augusti som en ung kvinna ringde på dörren till guldsmedsbutiken i Lidingö centrum. Hon sade till personalen att hon ville titta på smycken i butiken.

Efter ett par besök ska hon ha snappat åt sig tre ringar och rusade ut ur butiken, detta enligt polisens rapport om händelsen.

Hotade polis i centrum

På torget befann sig en polis som ingrep. 28-åringen ska då ha gjort våldsamt motstånd samt hotade personer som befann sig runtomkring.  Enligt åklagarens stämningsansökan var hotet sådant att de drabbade kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet.

Vid gripandet ska det även ha uppdagats att kvinnan bar kniv och hade narkotika på sig. Kvinnan har varit frihetsberövad sedan händelsen.

Anklagad för fler guldstölder

I dag sker huvudförhandlingar i Stockholms tingsrätt. Den 28-åriga kvinnan är anklagad för en rad brott. Det gäller den grov stölden mot guldbutiken, olaga hot, brott mot knivlagen samt ringa narkotikabrott.

Ett par dagar tidigare står samma kvinna anklagad för grov stöld i en guldbutik i Linköping. Även där slet hon ett smycke ur butikspersonalens hand och sprang iväg.