ANNONS

Gullbron kvar som festlokal

Klas Widén driver ny Gullbrons bygdelokal. Diskning ingår för den som hyr. foto: anna wilson
Klas Widén driver ny Gullbrons bygdelokal. Diskning ingår för den som hyr. foto: anna wilson
Gullbrons bygdelokal skulle bli kontor.

Tråkigt, tyckte Klas Widén som nu satsar på att hyra ut det anrika gamla festhuset.
ANNONS

– Det vore synd att låta det stå tomt, det ska vara bygdens gård, säger Klas Widén som nyligen köpt huset och som nu vill hyra ut till fester och andra evenemang.

Gullbrons bygdelokal är det andra gamla huset i Vallentuna som under året nyöppnar som festlokal. I augusti återinvigdes Frösundagården, ett aktivitetshus som drivs av Svenska kyrkan. Även det hyrs ut till privatfester.

Både Klas Widén och Frösundagårdens projektledare, prästen Eva Cronsioe är eniga om att det finns behov av festlokaler i kommunen.

Gullbron har fungerat som uthyrningslokal tidigare. Men när de förra ägarna stod i begrepp att sälja ville intressenten göra kontor av huset.

– Det skulle ha varit jättetrist, säger Klas Widén.

Gullbrons bygdelokal var från början tänkt just för fester. Huset, som ligger vid Skålhamravägen, stod klart 1938. Det var traktens bönder som gick samman och byggde huset för att festa i.

– Min fru Annas farfar var med och byggde huset, säger Klas Widén.

Senare blev huset känt i tv då en scen – en nyårsfest- från filmen ”Potatishandlaren” med Ingvar Hirdwall och Rolf Lassgård spelades in i huset.

Foto: Anna wilson

ANNONS
Fakta

Källa: Vallentuna kommun

Fakta

Matsalsparty

Det finns även kommunala festlokaler i Vallentuna. Flertalet skolmatsalar hyrs ut till privatpersoner, något som många kommuner inte gör.