Gullmarsplan stängs av vid Hammarbys premiär på måndag – ”orimligt” för Tyresöborna, hävdar S

På måndag har Hammarby premiär i fotbollsallsvenskan. Då stängs all Gullmarsplans busstrafik av mellan cirka 17.45 och 19.30.

– Det blir kaosartat för alla som ska åka till Tyresö, säger Signhild Petrén (S ), pressekreterare i landstinget.

Hammarbys supportermarsch över Skanstullsbron vid säsongspremiärerna har utvecklats till en populär tradition bland Hammarbyfansen.

När man nu på måndag möter Östersund i hemmapremiären på Tele 2 arena, har trafikförvaltningen valt att stänga av all busstrafik på Gullmarsplan mellan 17.45 och 19.30.

Det får S i landstinget att rasa – som menar att Tyresöborna hamnar i kläm.

Bussarna ska i stället gå från Gubbängen.

– Vi tycker det är orimligt att en sådan här trafikknutpunkt helt stängs av. Vi har aldrig hört talas om att hela Gullmarsplans busstrafik stängs av på detta sätt tidigare. Och Tyresö blir extra drabbat, säger Signhild Petrén.

– Vi försöker få information från trafikförvaltningen om hur de fattat detta beslut. Det får avgörande påverkan för väldigt många, säger hon.

Linjerna som berörs: 188, 801, 802, 806, 807, 809, 810, 814, 815, 816, 822, 823, 861, 869, 873 och 875. Bussarna avgår från Gubbängen, förutom 816 som avgår från Blåsut.

Hanna Wilkinson, pressinformatör på SL förklarar:

– Vi stänger av busstrafiken på detta sätt ett fåtal gånger per år vid alla större arrangemang, som till exempel marathon eller andra arrangemang som kräver detta. Det finns ju andra knutpunkter och anslutningar i närheten.

Vem är det som velat stänga av? Polisen, Hammarby, eller ni på trafikförvaltningen?

– Det kan jag inte svara på, men man har ju dialog med polisen och våra entreprenörer, och så kommer man fram till en lösning.