Gun tävlade om att bli programledare för en dag

Gun Kallenberg har själv suttit i heta stolen i programmet Postkodmiljonären på tv4.
Gun Kallenberg har själv suttit i heta stolen i programmet Postkodmiljonären på tv4.
Av 150 sökande blev frågesportexperten Gun Kallenberg från Sollentuna en av tre som tog sig hela vägen till final i Rickards vikarie – utvald av Rickard själv.

De senaste 21 åren har Gun Kallenberg varit med i nästan varenda frågesportsprogram som finns på tv. När chansen att bli Rickard Sjöbergs vikarie i programmet Postkodmiljonären på tv4 dök upp tvekade hon inte.

– Jag älskar ju frågesporter, och råkade se det här bara tre dagar innan ansökningstiden gick ut. Då frågade jag min äldsta son om jag skulle söka, och han sa ”det är klart du ska morsan”. Så då fick jag lite råg i ryggen och sökte, säger Gun Kallenberg.

Rickard Sjöberg valde själv ut Guns bidrag till finalen med motiveringen att hon kändes trygg och säker framför kameran. Han frågade sig också var hon varit i alla dessa år. Tyvärr tog det stopp för Gun i finalen, men det är ingenting hon låter sig nedslås av.

– Jag var inställd på det, jag var ju den enda över 70. De unga måste ju få komma fram också, skrattar hon. Det som värmde allra mest var Rickards fina ord, och att han valde ut mig som en av finalisterna.

Framöver hoppas 81-åriga Gun kunna delta i ännu fler frågesportsprogram – om hon får.

– Dyker det upp något nytt kommer jag absolut att söka. Jag har ju varit med i de flesta redan, och oftast får man bara vara med en gång.