ANNONS

Gustav Hemming (C): ”Vill ha kvar Strömma”

Nu svarar skärgårdslandstingsrådet på Strömmachefens kritik.
Nu svarar skärgårdslandstingsrådet på Strömmachefens kritik.
Skärgårdslandstingsrådet vill att Strömma fortsätter köra Cinderellabåtar till Värmdös skärgård. I nästa vecka ska parterna träffas.
ANNONS

Det var i förra veckan som beskedet kom; Strömma, som kör Cinderellabåtarna till Sandhamn och Möja, kan tvingas sälja fartygen.

– Det till följd av landstingsrådet Gustav Hemmings (C) beslut om att monopolisera skärgårdstrafiken och låta Waxholmsbolaget bjuda på resan” skrev affärsområdeschefen Peter Henricson i ett pressmeddelande.

Vill inte konkurrera i onödan

Nu svarar skärgårdslandstingsrådet Gustav Hemming (C) på kritiken.

Gustav Hemming (C).

Gustav Hemming (C).

– Det håller jag inte med om. Först och främst är den trafik som vi erbjuder och Strömmas ganska annorlunda. Sedan har landstinget ett ansvar att bedriva kollektivtrafik i skärgården på någorlunda likartat sätt som till lands.

– Vi har redan anpassat förslaget så att det inte ska konkurrera med de privata bolagen i onödan. SL-kortet ska exempelvis inte gälla under sommarsäsongen, säger han.

Strömma och landstinget träffas

Gustav Hemming vill att Strömma fortsätter att köra Cinderellabåtarna till Värmdös skärgård. I nästa vecka ska parterna träffas.

ANNONS

– Vi vill ha kvar Strömma och jag träffar dem på måndag för att diskutera om förslaget kan anpassas så att det blir bra för alla. Förslaget handlar om att den trafik vi finansierar med skattepengar ska användas effektivt och leda till en så bra utveckling som möjligt i skärgården, avslutar han. 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.