Gustavsberg får 118 nya bostäder

Nu byggs det nytt i centrala Gustavsberg.

Riksbyggen säljer 118 lägenheter i det nya kvarteret Mariaterrassen.

– Vi hoppas på byggstart till våren, säger Göran Sundin på Riksbyggen.

Centralt i Gustavsberg, vid korsningen Skärgårdsvägen/Mariagatan, bygger Riksbyggen kvarteret Mariaterrassen. Området omfattar totalt 118 bostäder i olika storlekar.

– Vi känner att det är en plats som står under stor utveckling och vi märker att det finns ett stort intresse för området, säger Göran Sundin, marknadsområdeschef på Riksbyggen i Stockholm.

I området finns sedan tidigare planer för 2 200 nya bostäder fram till år 2025.

De 118 lägenheter som Riksbyggen ska bygga blir startskottet för nya Gustavsberg och är uppdelade i två bostadsrättsföreningar – Porslinet och Blå Blom. Porslinet erbjuder två– upp till femrumslägenheter och Blå Blom är ett så kallat Bonumhus för seniorer.

Samtliga lägenheter kommer att vara utrustade med tvättmaskin och torktumlare, ugn och mikro, skjutdörrsgarderober och egen balkong eller uteplats.

– Det är mycket som händer i Gustavsberg framöver och det är ett bra utvecklingsområde, säger Göran Sundin som hoppas på byggstart till våren 2013.

När är lägenheterna klara för inflyttning?

– Kommer vi bara igång till våren så tar det väl ett till ett och ett halvt år ungefär.

Lägenheterna på Mariaterrassen säljs i samarbete med Svenska Mäklarhuset. Försäljningen av seniorlägenheterna har redan startat och säljstart för resterande lägenheter planeras till december i år.

Den 13 november håller Svenska Mäklarhuset en visning av bostadsrättsföreningen Porslinet.