Gustavsbergsbon Jimmi Eriksson årets kock

Jimmi Eriksson tar emot pris av prins Carl Philip.
Jimmi Eriksson tar emot pris av prins Carl Philip.
Rådjurssadeln gjorde susen och efter fem timmars matlagning tog Jimmi Eriksson hem titeln som Årets kock 2016.

Rådjurssadel, hälleflundra och kungskrabba. Allt på fem timmar, men 28-åriga Jimmi Eriksson från Gustavsberg behöll lugnet och imponerade stort i tävlingen Årets kock 2016. Till sist blev han den som tog hem titeln och Jimmi Eriksson var märkbart tagen när han tog emot priset från Prins Carl-Philip.

– Den här adrenalinpushen just nu är helt overklig. Det är magiskt, säger han.

Hans råd till andra kockar som vill lyckas:

– Ha roligt och ta det lugnt. Njut av att laga god mat.

Och hans motto i köket:

– Att hitta bra smakkombinationer och konsistenser. Hitta höga smaker i de råvaror som jag arbetar med och få ut så mycket som möjligt av råvaran. Enkelhet med finess, säger han.

Guld: Jimmi Eriksson, Lilla Ego, Stockholm

Silver: Johan Backeus, Aveqia, Stockholm

Brons: David Lundqvist, Gute Grill & Bar, Stockholm