ANNONS

Gustavsgården firade nya lägenheter med tårta

Äldre bjöds på tårta. Här kökspersonalen på Gustavsgården.
Kökspersonalen ordnade tårtor till de äldre.
Jaques Held Rigollet
Jaques Held Rigollet deltar i festligheterna på Gustavsgården.
Flytten från Gustavsgården till baracker var en stor omställning för de äldre. Med fredagens invigningsfest vill ledningen blicka framåt.
– I början var det jobbigt, säger Jenny Signer, enhetschef.
ANNONS

Väldigt lyckat och med en stämning som var på topp. Så beskriver boende och personal fredagens firande på Gustavsgården.

Jaques Held Rigollet

Jaques Held Rigollet deltar i festligheterna på Gustavsgården.

– Festen planerades tillsammans med boende, den var för de som bor och de som har bott på C-huset samt för personal som arbetar samt har arbetat där. Även ”våra byggare” var inbjudna samt representanter från kommunhuset som varit inblandade i projektet, säger Jenny Signer, enhetschef.

41 lägenheter byggdes om

Invigningsfesten hölls för att fira att ombyggnationen av de 41 lägenheterna i C-huset på äldreboendet är färdig och att de äldre har kunnat flytta tillbaka till sina hem.

Arbetsmiljöverket påpekade vid en inspektionen 2014 brister i tillgängligheten i en del av lägenheterna. Det handlade främst om badrum och sovalkover som inte uppfyllde kraven. 

Under ombyggnationen fick de äldre bo i baracker utanför äldreboendet, något som upprörde många.

ANNONS

Jenny Signer beskriver tiden som påfrestande för såväl boende som personal.

– I början, när projektet drogs igång, var det dels jobbigt för boende, med flytt ut från sina lägenheter, det är alltid jobbigt med en flytt och speciellt när man är äldre. Personalen upplevde mediabevakning och det stora intresset från allmänheten som påfrestande då det ofta var det negativa som det fokuserades på, säger hon. 

Det är alltid jobbigt med en flytt och speciellt när man är äldre

”Nu blickar vi framåt”

Äldre bjöds på tårta. Här kökspersonalen på Gustavsgården.

Äldre bjöds på tårta. Kökspersonalen på Gustavsgården var med och ordnade firandet.

Med festen ville hon och övriga ledningen inleda en ny början på Gustavsgården efter ombyggnation men även sparkrav, sjukfrånvaro och rapporter om undernäring.

– Festen var ett sätt att visa att vi har uppskattat allas engagemang under den här perioden samt ett firande av hur bra det gott och att projektet är avslutat. Nu blickar vi framåt och jag hoppas att personalen får möjlighet till arbetsro och kan bygga vidare på det som är så bra, att bidra till att våra pensionärer har en meningsfull vardag med aktiviteter och samvaro, säger Jenny Signer.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.