ANNONS

Gylling har beachparty på Nationaldagen

För fjärde året i rad anordnar Thomas Gylling sitt Mosquito beach party vid Smedsuddsbadet nära Rålambshovsparken.

TV- och musikprofilen hoppas på att ungefär 8000 besökare fyller badet den 6 juni.
ANNONS

Vad händer på Smedsuddsbadet på måndag?

– Man bjuds på ett beach party med härlig stämning och artister som exempelvis Skandinaviens bästa latinakt Calle Real. Sveriges bästa steel band rullar också över sina instrument från replokalen i Pampas. Totalt blir det mellan 20 och 40 personer som uppträder.

Vilken är målgruppen?

– Det är verkligen alla. Förra året såg vi åldrarna åtta till åttioåtta. Smedsuddsbadets ängar och kullar fylls av picknickfiltar och folk tar med sina familjer, barn och tonåringar. Många går också upp och dansar medan andra sitter, grillar och håller farmor sällskap.

Varför genomförs den här festen?

– Det har saknats ett firande som det är lite mer fart på under nationaldagen, både för en ung publik men också en internationell. Många har kanske varit på Skansen men det här är ett mer fartfyllt firande, men det är också ett stolt firande oavsett ålder och bakgrund.

Man kan fira att Gustav Vasa blev vald till kung 1527 om man vill men man kan också fira att vi i våra bästa stunder är en stolt och underbar huvudstad, en öppen internationell stad där alla har rätt att fira den blågula flaggan.

Festen heter Mosquito beach party. Många kopplar nog namnet till ditt gamla tv-program Mosquito från slutet av 90-talet. Vad är kopplingen egentligen?

– Vi får väl ta med myggsprayen. Det är nog så att vissa ord lever vidare. Men för en viss grupp stockholmare har ordet också blivit en synonym för en viss typ av musik: Blandningen av det latinska, afrikanska och stockholmska som kan ta sig uttryck i klubbar på Södra teatern, deltagande i Pride eller fester på Kungsholmen.

ANNONS

Vad är din egen roll?

– Jag är konferencier, discjockey, initiativtagare och påhejare.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.