ANNONS

Gymma ute medan barnen leker

Ont om tid för att hinna med både barnlek och träning? Nu har en kombination av utegym och lekplats öppnat i Viby.

– Det är det första i sitt slag, säger Jenny Holmberg, enhetschef på Idrott Sollentuna.
ANNONS

För tre år sedan öppnades det första utegymmet i Sollentuna. Men det stora intresset för att träna under bar himmel har gjort att det i dag finns fyra utegym i kommunen.

Efter gymmen i Segeludden, Rösjöskogen och vid utsiktsplatsen i Edsvik har en helt ny typ av utegym nu hittat till Sollentuna.

– Det är en kombination av gym och lekplats och något vi inte haft tidigare i Sollentuna. Tanken är att kunna erbjuda en yta som tilltalar flera och att barn och föräldrar nu kan vara aktiva tillsammans, säger Jenny Holmberg.

Det nya gymmet ligger mitt i skogen vid Vibyspåret i Lilla Viby och har i dag tisdag officiell invigning med instruktörer på plats. Dessutom invigningstalar Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, och Moa Rasmusson (FP), ordförande i trafik- och fastighetsnämnden.

En som redan har hunnit testa de olika stationerna på det nya gymmet är Vibybon Camilla Ringström – och hon har både positiv och negativ kritik att dela ut.

– Min personliga åsikt är att redskapen var ganska tråkiga, men platsen är fantastisk. Dessutom var det positivt med en tillhörande lekpark. Jag har inte barn själv, men har noterat vid andra utegym att det är många barn som har varit med, sammanfattar Camilla Ringström sitt första besök.

Både gym och lekredskap är byggda av trä för att passa in i den omgivande skogen och lekredskapen, bland annat gungor och ett piratskepp, är anpassade för både barn och vuxna. För att de tränande och lekande besökarna ska känns sig trygga är gymmet även utrustat med belysning.

Trots att det gått från noll till fyra utegym i Sollentuna på några få år är fler att vänta. De befintliga gymmen är mycket välbesökta och kommunen har satt upp en målsättning som lovar mer.

– Vår ambition i kommunen är att det ska finnas utegym i varje kommundel. Att vi i Viby, som är ett barnrikt område, också kombinerar med en lekplats, ger ett stort mervärde, säger Magnus Ramstrand, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Fyra utegym har poppat upp i Sollentuna på tre år. Det senaste tillskottet, som invigs i Viby idag tisdag, är av en ny typ, med en lekdel för barn. Kul, tycker Maximilian Mattson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.