ANNONS

Över 5000 gymnasieelever från Nacka ska plugga på distans

Nacka gymnasium
Nacka gymnasium är en av alla skolor som berörs av regeringens rekommendation att alla gymnasielever ska distansundervisas.
Alla gymnasielever rekommenderas från och med i morgon att studera på distans meddelade regeringen i dag.
I Nacka berörs över 5000 elever.
ANNONS

Statsminister Stefan Löfven (S) uppmanar gymnasier, vuxenutbildningar, yrkesutbildningar, högskolor och universitet att gå över till distansutbildning från och med onsdag 18 mars. I Nacka berörs 5109 elever.

– Det här är en grupp som kan klara sig själva, säger Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten.

Grundskolor och förskolor håller öppet

Det blir ingen allmän stängning av grundskolor och förskolor just nu. Utbildningsminister Anna Ekström utesluter inte att det kan hända i framtiden. Ekström berättar att regeringen tittar på ett sådant scenario och att de förbereder en lag för att säkerställa barnomsorg till kritiska yrkesgrupper så som vårdpersonal.

På presskonferens medverkar statsminister Stefan Löfven, utbildningsminister Anna Ekström, ministern för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans, samt generaldirektören för Folkhälsomyndigheten Johan Carlson.

Universitetet stänger

Stockholms universitet meddelade sent på måndagen att de går över till distansutbildning.

”Universitetsledningen har beslutat att Stockholms universitet i största möjliga utsträckning övergår till digital undervisning och examinationer som ett sätt att bidra till minskad smittspridning”, skriver universitetet.

På tisdagens pressträff lovade regeringen att elever och studenter som studerar hemifrån fortfarande ska få pengar från CSN.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.