ANNONS

Gymnasieelever specialutbildas i äldrevård

Äldre äldrevård pensionär
Grillska gymnasiet utbildar undersköterskor med kompetens för äldrevård.
Grillska gymnasiet i Liljeholmen startar en spetsutbildning för undersköterskor inom äldrevården i samarbete med Stora Sköndals stiftelse.
– Våra elever får precis den kunskap och kompetens som branschen efterfrågar, säger Åsa Hedman, rektor på Grillska gymnasiet.
ANNONS

Vården skriker efter personal och enligt beräkningar från SCB ökar gruppen 80-plussare med 76 procent fram till 2035. För att möta behovet och ge elever större möjlighet till jobb startar Grillska gymnasiet i Liljeholmen en specialutildning inom vård- och omsorgsprogrammet med inriktning på äldreomsorg, i samarbete med Stora Sköndals stiftelse.

Under utbildningen blir eleverna undersköterskor, med speciell kompetens inom äldrevården.

– Arbetet som undersköterska inom äldreomsorgen skiljer sig ganska ordentligt från arbetet som undersköterska på sjukhus. Inom äldreomsorgen är det helt andra kompetenskrav och det är också ett arbete där undersköterskan får en helt central roll. Som ansvarig för samordning av omsorgsinsatserna blir hen den boendes förlängda arm, säger Helena Gille, äldreomsorgschef på Stora Sköndal i ett pressmeddelande.

Garanterade en lärlingsplats

Under utbildningen får eleverna både praktik och teoretiska kunskaper. Eleverna är också garanterade en lärlingsplats under studietiden.

– Jag ser fram emot denna positiva förändring så att våra elever ska få precis den kompetens och kunskap som branschen efterfrågar och där dessutom jobben finns. Det känns extra viktigt i tider som dessa att kunna erbjuda just en sådan inriktning, säger Åsa Hedman, rektor på Grillska gymnasiet i pressmeddelandet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.