ANNONS

Gymnasieklass seglar till EU-parlamentet

Anna Fredriksson ombord på en av Marina läroverkets båtar.
Anna Fredriksson ombord på en av Marina läroverkets båtar.
Anna Fredriksson.
Anna Fredriksson.
Tremastaren Älva.
Tremastaren Älva.
Klass FE15 från Marina Läroverket i Stocksund ger sig ut på en seglats som avslutas i Bryssel med besök i EU-parlamentet.
ANNONS

Företagsekonomiklassen FE15 från Marina Läroverket ger sig ut på en segling med skolans tremastare, Älva. Hon ligger redan väntar på de 32 eleverna i Waterford, Irland. Under tisdagen flyger klassen till Dublin och tar sig ner till södra Irland med buss.

Klassens seglingsprojekt tog start efter sportlovet och nu ska de till slut kasta loss. Under seglingen kommer de att arbeta med ett skolprojekt och ha lektioner ombord. Förutom att de ska redovisa egna reflektioner över arbetet kommer de även att lära sig om livet ombord på en stor båt.

– Vi kommer att göra sysslor som att hålla vakt på natten och hålla ordning på båten. Det ska bli jättekul att äntligen få ge sig av. Det var trots allt seglingen som gjorde att jag valde just den här skolan. Jag är ganska van vid båtar då jag har varit ute och seglat mycket med min familj, säger Anna Fredriksson från Österåker som läser företagsekonomi i årskurs två.

Inför resan har eleverna arbetat i grupper inom olika delar av företagsekonomi. Anna Fredrikssons grupp ska göra sitt arbete om rekrytering. De har kontaktat företag i de olika hamnarna där båten kommer att lägga till.

Slutligen når klassen sin slutdestination. De lägger till i Brugge och tar sig sedan till Bryssel där de bland annat ska träffa svenska EU-parlamentariker.

– Vi kommer att bli den första klassen som seglat till EU-parlamentet. Det blir spännande och förhoppningsvis får vi en bra inblick hur de arbetar där, säger Anna Fredriksson.