ANNONS

Gymnasier förvandlade byggplank till konst

konstplank;gymnasier;Sickla
Att Marcus Thune läser teknik på Designgymnasiet kan man ana när man ser hans detaljerade fiskmålning.
Under helgen har elever från fyra gymnasieskolor jobbat med sprejburkar, färgpennor och penslar.
Uppdraget: Att förvandla byggplanket vid hotellbygget i Sickla till konst.
Vid lunchtid på måndagen är det vernissage.
ANNONS

Det är andra året som de fyra Sicklagymnasierna Rytmus, Sjölins, YBC och Designgymnasiet får chansen att sätta färg på planket runt blivande Clarion Collection Hotel i Sickla.

– Jag har jobbat hela helgen. Det är väldigt roligt, jag har aldrig målat såhär stort förut, säger Marcus Thune, 18, som läser teknikprogrammet design– och produktutveckling på Designgymnasiet.

Målningen har han gjort helt och hållet med färgpennor.

– Jag gillar detaljer och tycker det är svårt att måla med sprejfärg, förklarar han.

Konstplank;Sickla

Smilla Michaelsdotter, 18, läser estetiska programmet Bild och form på Designgymnasiet. Konstverket har hon gjort tillsammans med Wilma Ottosson. Foto: Mattias Kamgren

Någon som däremot behärskar sprejmåleri är Smilla Michaelsdotter som precis är klar med sitt verk när Mitt i tittar förbi.

– Det här är ett jättebra initiativ. Det är många i min ålder som gör sånt här illegalt så det är bra att de ger plats åt det, säger hon.

konstplank; Sickla

ANNONS

Byggplanket i Sickla har fått färg tack vare elever från fyra gymnasier. Foto: Mattias Kamgren

Det är Sickla Köpkvarters ägare Atrium Ljungberg som ligger bakom initiativet.

– Ett byggplank ser inte så kul ut och vi har fyra väldigt kreativa gymnasier här vägg i vägg så vi tänkte att vi slår två flugor i en smäll och förvandlar planket till ett utomhusgalleri, säger Manne Hultén från Atrium Ljungberg.

Från och med vernissagen klockan 12 på måndagen och fram till 22 oktober kan vem som vill gå in här och rösta på sitt favoritverk. Vinnaren får 10 000 kronor till klasskassan.