Ny gymnasieskola startar på Kista Science City nästa höst

Johan Gerber är projektledare för den nya skolan och kommer vara rektor när den startar.
Johan Gerber är projektledare för den nya skolan och kommer vara rektor när den startar.
Efter ett högt tryck under läsåret på Tibble gymnasium i Täby planeras nu en systerskola i Kista, med fokus på en hållbar framtid.
– Det är bland det viktigaste som finns satsa på, säger rektor Johan Gerber.

Inför läsåret 2019 antogs 572 elever till den fristående skolan Tibble gymnasium i Täby, men trycket var långt högre än så. Utöver de antagna sökte 900 elever en plats, som skolan inte hade möjlighet att anta.

Vid gymnasievalet i våras blev skolan den populäraste i nordost och placerade sig även på en femteplats i hela Stockholm.

Med anledning av det höga trycket ska nu en systerskola starta i Kista, kallad Tibble Gymnasium Campus Kista.

Målet är att den ska öppna för elever om ett år, hösten 2020, och kommer ligga i nyrenoverade lokaler på IT-området Kista Science City.

”Det är alltid svårt att göra reklam för elever”

Johan Gerber är projektledare och rektor för den nya skolan. Han tycker det är positivt att skolans goda rykte har spridits och lockat till sig elever.

– Ryktet skapas av de som går på en skola, vad de tycker och vilken erfarenhet de haft. Det är alltid svårt att göra reklam för elever idag, utan det bästa sättet är nog att ha en bra verksamhet med hög kvalitet, säger han.

Med hållbarhet i centrum

Skolan kommer ha ett fokus på hållbarhet och de globala målen, där kurser i hållbarhet kommer att hållas och ämnena implementeras i all undervisning.

– Man vill utbilda samhällsmedborgare för framtiden och ge ungdomarna kunskap i de här frågorna som är och kommer att bli viktigare och viktigare, säger Malin Eklöw, marknads- och kommunikationschef på skolorna.

Rektor Johan Gerber menar att de har gjort stora satsningar på personal, utrustning i lokalerna och digitala verktyg till eleverna.

– Många elever uppskattar nog också de högt uppsatta målen vi har på både de själva och oss i den utbildning vi bedriver. Vi rustar våra elever för framtiden, säger han.

Tibble Gymnasium Campus Kista startar sin verksamhet hösten 2020 och kommer ha plats för 380 elever.