ANNONS

Gymnasiet kan få ny linje

Ett nytt program kan starta på Upplands-Brogymnasiet. Men det är oklart vilket programmet skulle bli.
Ett nytt program kan starta på Upplands-Brogymnasiet. Men det är oklart vilket programmet skulle bli.
Upplands-Bro kommun utreder möjligheten att starta ett nytt program på gymnasiet. Vad det kommer att bli för program är för tidigt att säga men det kan starta till nästa höst.
ANNONS

I februari i år beslutade utbildningsnämnden att inte starta barn- och fritidsprogrammet vid Upplands-Bro gymnasiet, UBG till det nya läsåret i höst. Förslaget kom som en motion från Liberalerna.

En anledning var att andra gymnasieskolor som har programmet oftast inte fyller sina platser. En annan förklaring att det var för sent att starta ett program inför hösten.

Men utbildningskontoret fortsätter att utreda möjligheten att starta ett nytt program och barn- och fritid finns fortfarande med som en av kandidaterna.

– Beslutet från utbildningsnämnden är att titta på alla program, säger Rolf Nersing (S), ordförande för utbildningsnämnden.

Ett annat program som nämnts som en möjlighet att starta är vård- och omsorgsprogrammet.

Utredningen pågår för fullt och för att vara ett valbart program behöver det vara med i utbildningskatalogen som niondeklassare får i höst.

– Vi har pratat om att kunna starta ett program till hösten 2017. Till hösten kommer utbildningskatalogen, om man vill ha med en ny utbildning så måste den vara med där, säger Rolf Nersing.

Då mer än hälften av kommunens gymnasieelever väljer att studera på annan ort menar Rolf Nersing att det är värt att satsa på fler program för att göra skolan mer attraktiv.

– Vi tittar nu på vilka program eleverna väljer och vilka vi skulle kunna erbjuda själva, säger han.

ANNONS

Dessutom påpekar han att UBG får en stor del av sina elever från andra kommuner.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.