ANNONS

Här är gymnasisternas råd till niorna i Täby

Treor tipsar niorna om gymnasievalet i Täby
Mira Lantz och Mia Doslo på Tibble gymnasium i Täby är nöjda med valen de gjorde i nian.
Går du i nian och ska välja gymnasium? Nu är det hög tid att fundera på vilken skola och vilket program du vill gå. Första ansökningsperioden är öppen mellan den 16 januari och 18 februari. Här är de bästa råden från sistaårseleverna på Åva och Tibble i Täby.
ANNONS

Treor i Täby tipsar niorna om gymnasielvalet

Mira Lantz, 18 år Natur, Tibble gymnasiet

– Ja hur tänkte jag? Välj det du tycker är kul. Du ska gå där i tre år och tycker du att det är roligt så blir gymnasietiden lite lättare. Periodvis är det tufft på Naturvetenskapsprogrammet. Det kan vara bra att läsa på lite om de olika linjerna.

Treorna tipsar niorna i Täby om gymnasievalet

Felix Stockinger, 19 år, El och energi, Åva gymnasium

– Tänk på framtiden. Lyssna inte bara på polarna. Snacka med polare och föräldrar, men göra ditt eget val. Jag samtalade inte med någon utan valde natur för att mina brorsor hade gjort det. Sedan bytte jag och fick gå om en årskurs.

Treor i Täby tipsar niorna om gymnasievalet

Mia Doslo, 18 år, Natur/Samhälle, Tibble gymnasium

ANNONS

– Som tips…När jag gick i nian så gick jag på så många öppet hus jag kunde. Prata med lärare och elever. Fråga så mycket som möjligt. Hur är skolmaten? Lärarna? Kompiskretsen? Nu i efterhand önskar jag att jag hade frågat hur elevkåren är. Ta programkatalogen för där ser man hela upplägget på utbildningen. Men det största tipset är att inte stressa! Du kommer alltid in någonstans, även om du inte har de bästa betygen.

Treor i Täby tipsar niorna om gymnasievalet

Erik Ståhl, 18 år, Naturvetenskapsprogrammet, Åva gymnasium

– Det spelar ingen roll vad du väljer, du kommer bli skoltrött ändå. Så välj det du tycker är kul. Då är det lättare att lägga ner tid på det. Man vill inte anstränga sig för något man inte är intresserad av.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.