ANNONS

Väsby Nya Gymnasium startar fotbollsutbildning

Väsby Nya Gymnasium startar nästa år en fotbollsutbildning
Väsby Nya Gymnasium startar nästa år en fotbollsutbildning
Väsby Nya Gymnasium startar nästa år en fotbollsutbildning. Från och med 2020 kommer skolan även att erbjuda en hockeyinriktad utbildning.
ANNONS

Från och med hösten 2019 kommer elever som vill satsa på en fotbollskarriär att kunna kombinera träning med studier. Väsby Nya Gymnasium startar då, i samarbete med Bollstanäs sportklubb, en fotbollsutbildning.

Utbildningen blir en så kallad lokal idrottsutbildning, där eleven läser inriktningen tillsammans med ett teoretiskt program. Under läsåret 2019/2020 hoppas gymnasieskolan även lansera idrottsutbildningar med inriktning mot triathlon och innebandy. Redan i dag finns ett samarbete med Väsby IK Hockey om att starta en hockeyinriktad utbildning hösten 2020.

– Att inleda samarbeten med idrottsklubbar är en viktig strategi för oss. Både vi och idrottsklubbarna vinner på samarbeten och framför allt gör vi en insats för samhället och våra ungdomar som får möjlighet att kombinera idrott och studier under gynnsamma förhållanden, säger Väsby Nya Gymnasiums rektor Homar Kadir, i ett pressmeddelande.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.