ANNONS

Gymnasium stängdes efter slagsmål

Ross Tensta gymnasium har hållit eleverna hemma i två dagar. Detta efter att flera slagsmål har brutit ut kring skolan, med elever inblandade. Fem elever är nu avstängda och polisen är på plats.
ANNONS

Skolan återupptog undervisningen idag, tisdag, efter två extrainsatta studiedagar fredag och måndag. Beslutet att skicka hem eleverna fattades i torsdags, efter ett slagsmål bakom simhallen i måndags förra veckan och ett utanför närakuten i tisdags.

I onsdags dök dessutom ett gäng på cirka 30 maskerade personer upp i Erikslundsparken bredvid skolan, för att ”göra upp”, som rektor Sofie Abrahamsson uttrycker det.

Vid det laget var polisen redan på plats och kunde avstyra fortsatta våldsamheter.

Enligt Sofie Abrahamsson rör det sig om en bagatellartad konflikt utanför skolan som sedan har spridit sig bland eleverna och eskalerat.

– Vi vet inte exakt vad som har hänt, men det var en konflikt mellan två syskon till två av våra elever förra söndagen. Allt har hänt utanför skolan, men det hamnade i vårt knä att lösa det, säger Sofie Abrahamsson.

Fem elever har befunnits delaktiga i slagsmålen och stängts av från skolan. Personalen har ägnat de två studiedagarna åt att planera för nya rutiner kring säkerhet och ordning.

– Vårt fokus är att säkerställa våra elevers trivsel och trygghet, och vi har agerat så gott vi kan i samarbete med stadsdelen och polisen, säger Sofie Abrahamsson.

Idag var polisen fortfarande kvar i skolans lokaler.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.