ANNONS

Täbys gymnasieungdomar tvingas plugga hemifrån

Åva gymnasium; Täby; Täby kommun;
undervisningen övergår till distansundervisning när Åva gymnasium stängs.
Under tisdagen kom nya rekommendationer för att ytterligare minska smittspridningen av covid-19. Statsminister Stefan Löfven rekommenderade alla gymnasier att övergå till distansutbildning.
ANNONS

Mitt i har gjort en rundringning till Täbys gymnasieskolor för att höra hur man kommer agera efter de nya rekommendationerna.

Täby praktiska håller man studiedag under onsdagen så att lärare ska få en chans att planera den digitala undervisningen för de 200 eleverna på skolan.

– Framöver kommer undervisningen att hållas på ”classroom”. All undervisning kommer ske digitalt – det innebär att lärarna och eleverna kopplar upp sig via videosamtal, säger rektor Sarah Dlol.

Tibble gymnasium har man studiedagar hela vecka 12 för att planera den framtida undervisningen för de 1590 eleverna. Rektor Håkan Söderström meddelar att vidare besked kommer.

Täby Enskilda gymnasium har man förberett för distansundervisning sedan förra veckan.

Rektor Jan Liljegren berättar att man är väl förberedd att driva undervisning på distans för de 885 eleverna.

– Vi har de verktyg, rutiner och kompetens som krävs. Undervisningen kommer ske enligt schema, säger han. 

Hur länge har ni planerat att detta kommer pågå?

– Fram till och med skärtorsdagen, 9 april. Efter påsklovet håller vi tummarna för att vår verksamhet sker i IRL, säger rektor Jan Liljegren.

ANNONS

Åva Gymnasium stänger och all undervisning kommer ske på distans för de cirka 1300 eleverna. Beslut ska tas ikväll meddelar skolchef Maria Assarsson. Täby gymnasiesärskola håller däremot öppet som vanligt.

Mimers gymnasium har man sedan tidigare förberett för en situation där de 80 eleverna behöver arbeta hemifrån, och den planen ska man nu implementera.

Mitt i har sökt Sparre Gymnasium utan framgång. 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.