ANNONS

Hade bäckenfraktur – tvingades gå till ambulansen

Järfällabon föll två meter och fick en fraktur på sitt bäckenben. Trots det tvingades kvinnan gå själv till ambulansen.

Nu kritiseras ambulanspersonalen och ambulansföretaget av Ivo.
ANNONS

Kvinnan från Järfälla var på besök hos en vän när hon föll två meter från en loftsäng och landade på höften. När ambulanspersonalen kom till platsen uppmanades hon gå till ambulansen trots stora smärtor i bland annat buken. Med hjälp av sin vän tog hon sig till ambulansen.

Vid röntgen upptäcktes en bäckenfraktur och flera sprickor i bäckenet. Kvinnan anmälde händelsen till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. I sin anmälan ifrågasatte hon ambulanspersonalens kompetens och skrev att deras agerande vållat henne smärta och kanske till och med förvärrat hennes skador.

Enligt ambulanspersonalen uppfattade de situationen som att kvinnan ville gå till ambulansen på egen hand. Dessutom anförde de i sitt yttrande att korrekta riktlinjer för olyckstypen följts.

Enligt Ivo måste dock en individuell bedömning göras – vilket inte gjordes i detta fall. Enligt Ivo fick kvinnan inte den vård hon hade rätt till och därför kritiseras ambulanspersonalen för att inte ha gjort en tillräckligt bra bedömning av situationen och för att de inte bar kvinnan till ambulansen på bår. Dessutom kritiseras ambulansföretaget, som hålls som ytterst ansvarig.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.