ANNONS

Häftiga uppfinningar kan ge Järfälla pris

Emma Feldman, kommunstyrelsens ordförande (M).
Emma Feldman, kommunstyrelsens ordförande (M).
Självkörande bussar och bildandet av Barkarby science har satt Järfälla i framkant. Nu kan kommunen bli Årets innovativa kommun.
– Vi är väldigt glada för den här nomineringen, säger Emma Feldman, kommunstyrelsens ordförande (M).
ANNONS

Priset för Årets innovativa kommun går till den kommun som utmärkt sig genom innovativa satsningar inom exempelvis teknik, arbetssätt, metodik eller annat av betydelse för kommunens verksamhet och framtid. Järfälla är i år en av de 14 kommuner som nominerats.

En kommun i framkant

Järfälla nominerades för sitt arbete med hållbar stadsutveckling. Kommunen har utmärkt sig under året genom att vara först i världen med självkörande bussar i linjetrafik. Inom kommunkoncernen pågår även ett antal processer för att effektivisera och digitalisera, inom bland annat avfallshantering och smarta lås.

– Järfälla ligger verkligen i framkant när det kommer till utveckling och innovation, säger Emma Feldman, kommunstyrelsens ordförande (M), i ett pressmeddelande från kommunen.

I koppling till Järfällas arbetet med hållbar stadsutveckling har bolaget Barkarby science bildats. Bolaget utgör ett samarbete mellan Järfälla kommun, Skanska, NCC, EON, Järfälla hus, Atrium Ljungberg och Scania. Bolagets arbete är tänkt att bedrivas i projekt, där akademi, näringsliv och offentlig sektor samverkar.

– Med Barkarby Science och det nya innovationsutskottet är det Alliansens målsättning att fortsätta utveckla arbetet i kommunen, säger Emma Feldman (M).

Priset delas ut på den nationella välfärdskonferensen Future & Welfare, som går av stapeln i Malmö 7-8 mars.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.