ANNONS

Nu har Hagaskolans elever fått nya klassrum

Hagaskolan, Enebyberg, Danderyd, Skola, mögel
Lärare Anna Fernström klipper bandet till det nya klassrummet.
Glädjande skolstart för eleverna på Hagaskolan i Enebyberg – De fick flytta in i sina nya lokaler. Detta efter att ha stått utan egna klassrum under hela höstterminen.
ANNONS

När Hagaskolans elever kom tillbaka efter jullovet fick de en glad överraskning. De möttes av en invigningsceremoni då de ny paviljongerna stod klara. Där ska de elever i årskurs två som stått utan klassrum sedan i höstas gå.

– Vi känner oss mycket nöjda med våra nya lokaler och lärarna har fått delta i planeringen av rummen för att det ska bli så bra som möjligt, säger Åsa Strand som är rektor på Enebybergs skolenhet.

Mögel och problem

Det var när höstterminen skulle starta som det upptäcktes mögel i flera klassrum på Hagaskolan. Detta gjorde att de drabbade klassrummen stängdes och elever har sedan dess inte haft något eget klassrum. Något som Mitt i Danderyd då kunde avslöja.

Efter det dröjde det inte länge innan beslutet kom – Hagaskolan ska rivas.

– Det är fortfarande oklart när den gamla Hagaskolan kommer att rivas, men det blir någon gång under vårterminen, säger Åsa Strand.

ANNONS

Under invigning på skolgården höll Åsa Strand och tekniska kontorets projektledare Anna Helin tal för de förväntansfulla skolbarnen. Därefter klipptes band till entrén och eleverna fick gå till sina nya klassrum.

– På måndagen hade hela skolan studiedag och därför kunde personalen arbeta med att ställa i ordning möbler och packa upp. Allt för att terminsstarten skulle bli så bra som möjligt för eleverna, säger Åsa Strand.

Nu fortsätter planeringen av hur den nya skolgården ska se ut och där kommer eleverna att vara delaktiga och kunna påverka utformningen.

Hagaskolan Enebyberg Danderyd