Hägerstensbo gömde åtta kilo knark i bilen – döms till fängelse

En man i Hägersten döms för grovt narkotikabrott.
En man i Hägersten har dömts för grovt narkotikabrott. Bilden har ingen koppling till händelsen.
I mannens bil hittades nära åtta kilo knark gömt i ett dolt utrymme. I en ryggsäck fann polisen dessutom en laddad pistol. Nu döms Hägerstensbon i 30-årsåldern till fem års fängelse.

En Hägerstensbo har dömts för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott i Solna tingsrätt. Straffet för mannen, som är i 30-årsåldern, blir fem års fängelse.

Det var den 27 december i fjol som mannen påträffades i en taxi med nära två kilo cannabisharts. När polisen undersökte hans personbil hittades ytterligare 7 471,59 gram cannabis och cannabisharts, 482 gram amfetamin, 48,4 gram kokain och 35,1 gram MDMA.

Narkotikan förvarades i två ryggsäckar som låg i ett dolt utrymme bakom framsätena, vars lås öppnades med en fjärrkontroll. I en av ryggsäckarna hittades också en pistol laddad med ammunition.

Polisen sökte också igenom mannens lägenhet där man hittade nära 1 400 gram narkotika av olika slag, samt småpåsar och vågar. I badrummet hittades också en tallrik med vitt pulver av amfetamin och kokain.

Stod i skuld till säljare

Mannens förklaring till händelserna är att han missbrukat narkotika under lång tid och var skyldig sin säljare 25 000 kronor. För att bli av med skulden erbjöd han sig därför att förvara och leverera narkotikan åt säljaren.

Han har medgett att han förvarat 133,8 gram kokain samt 816,27 gram cannabisharts och cannabis i lägenheten, men uppger också att en viss del av drogerna var för eget bruk.

I domen framgår det också att en kvinna i 25-årsåldern som bott ihop med mannen frias för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.