Hägerstensbor dömda för bankrån

Två män från Hägersten har dömts för ett rån mot en bank i Värmland.

I december gjorde polisen ett tillslag mot en stuga i Bjurvattnet i Västerbotten. I stugan hittades ett antal vapen, sprängladdningar och rånarluvor. Där inne fanns även fyra män från Stockholm, som greps misstänkta för att vara med i en liga som utfört rån runt om i Sverige.

En av männen i stugan var en 55-årig man från Hägersten. Mannen har nu dömts till fem års fängelse av Värmlands tingsrätt. Även en 69-årig man från Hägersten dömdes till ett års fängelse.

55-åringen dömdes för att ha utfört det grova rånet mot Westra Wermlands Sparbank i Töcksfors i augusti förra året, medan 69-åringen dömdes för att ha hjälpt till med förberedelsen av rånet, bland annat genom att ha bistått ligan med pengar.

De två männen hade träffat varandra tidigare och talats vid, bland annat på ett kafé i Liljeholmen. ”Rånet hade uppenbarligen föregåtts av en noggrann planering”, skriver Värmlands tingsrätt i domen och hävdar att det inte ”rörde sig om några amatörer”.

Två andra män från söderort som misstänktes vara inblandade i rånen friades av tingsrätten. En man från Stockholms innerstad, som också befann sig i stugan under tillslaget, dömdes till två års fängelse för grovt rån.

Åklagarens bevisning bestod bland annat av analys av gärningsmännens gångmönster, jeans och övervakningsbilder från Töcksforsrånet.

Rånet hade uppenbarligen föregåtts av en noggrann planering.

Badgäster får nöja sig med bajamajor i sommar

Mälarhöjden De trasiga toaletterna vid Mälarhöjdsbadet blir en dyr historia. Mitt under högsäsong för sol och bad utsattes toaletterna för skadegörelse.

Efter att någon spolat ner handdukar och blöjor går de inte längre att använda. För att repareras måste det beställas en ny speciell sorts pump.

Man vet inte hur lång tid det kan ta men det kommer att kosta runt 50 000 kronor, enligt medborgarkontoret. Under tiden får badgäster nöja sig med bajamajor.

Storbråk i Fruängens tunnelbana

Fruängen Många anmälningar om misshandel upprättades förra söndagen efter att ett stort bråk brutit ut i Fruängen.

Polisen larmades vid flera telefonsamtal om att det pågick ett slagsmål vid tunnelbanestationen i Fruängen och att ett stort antal personer var inblandade.

Söderortspolisen ryckte ut och flera patruller åkte till platsen för att stoppa bråket och sära på slagskämparna.