Välj ditt område
Miljönördar, Häggviks gymnasium.
Miljönördar, Häggviks gymnasium.
Favorithunden, Helenelundsskolan.
Favorithunden, Helenelundsskolan.
Miljönördar, Häggviks gymnasium.
Miljönördar, Häggviks gymnasium.

Häggvikselever vann web-tävling

Nyheter Fjärderingarna på Häggviks gymnasiesärskola tog hem förstapriset i skoltävlingen Webbstjärnan 2017.
– Det är helt otroligt, de har tävlat mot alla "vanliga" gymnsieklasser i hela Sverige, säger läraren Mattias Strindberg.

Webbstjärnan är en tävling som arrangeras av den statliga myndigheten Internetstifelsen, och syftet är att uppmuntra användningen av internet i skolan.

I årets upplaga, den nionde i ordningen, deltog 1700 lag med 65 000 elever från hela Sverige. Och Sollentuna tog något av en storslam.

Förstapriset i gymnasiekategorin gick till projektet fjärderingarna i gymnasiesärskolan på Häggviks gymnasium. I arbetet med projektet Miljönördar har eleverna i de två klasserna skapat en hemsida genom att skriva, fotografera, redigera och publicera.

– Det har varit ett bra sätt att kombinera de teoretiska ämnena med de estetiska, där media är en central del, säger läraren Mattias Strindberg.

Vinnarna korades under en stor prisutdelning i måndags, och de två klasserna får nu dela på 10 000 kronor.

Totalt fick sju skolor i länet pris under utdelningen. Den andra från Sollentuna var Helenelundsskolan som knep ett silver i högstadiekategorin. Med bloggen Favorithunden har de navigerat genom en snårig faktadjungel i jakten på den perfekta hundrasen för projektets exempelfamilj, och genomförandet lovordades av juryn.

Att kombinera ämnet svenska med kynologi (hundkunskap) är inte jättevanligt. Det märks att eleverna bakom denna blogg har snappat upp viktiga lärdomar om källkritik.”

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Amrita fick rasistisk lapp i brevlådan

Sjukvård

Hundratals marscherar mot BB-kaoset

Trafik

Långa köer på E4/E20 södergående i Hallunda

Blåljuskollen Haninge, torsdag
Morgonkollen

Man knivskars svårt – fick lungan punkterad

Nyheter

Här är kommunen som hyllas av Cykelfrämjandet

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död