ANNONS

Häggvikselever vann web-tävling

Miljönördar, Häggviks gymnasium.
Miljönördar, Häggviks gymnasium.
Favorithunden, Helenelundsskolan.
Favorithunden, Helenelundsskolan.
Miljönördar, Häggviks gymnasium.
Miljönördar, Häggviks gymnasium.
Fjärderingarna på Häggviks gymnasiesärskola tog hem förstapriset i skoltävlingen Webbstjärnan 2017.
– Det är helt otroligt, de har tävlat mot alla "vanliga" gymnsieklasser i hela Sverige, säger läraren Mattias Strindberg.
ANNONS

Webbstjärnan är en tävling som arrangeras av den statliga myndigheten Internetstifelsen, och syftet är att uppmuntra användningen av internet i skolan.

I årets upplaga, den nionde i ordningen, deltog 1700 lag med 65 000 elever från hela Sverige. Och Sollentuna tog något av en storslam.

Förstapriset i gymnasiekategorin gick till projektet fjärderingarna i gymnasiesärskolan på Häggviks gymnasium. I arbetet med projektet Miljönördar har eleverna i de två klasserna skapat en hemsida genom att skriva, fotografera, redigera och publicera.

– Det har varit ett bra sätt att kombinera de teoretiska ämnena med de estetiska, där media är en central del, säger läraren Mattias Strindberg.

Vinnarna korades under en stor prisutdelning i måndags, och de två klasserna får nu dela på 10 000 kronor.

Totalt fick sju skolor i länet pris under utdelningen. Den andra från Sollentuna var Helenelundsskolan som knep ett silver i högstadiekategorin. Med bloggen Favorithunden har de navigerat genom en snårig faktadjungel i jakten på den perfekta hundrasen för projektets exempelfamilj, och genomförandet lovordades av juryn.

Att kombinera ämnet svenska med kynologi (hundkunskap) är inte jättevanligt. Det märks att eleverna bakom denna blogg har snappat upp viktiga lärdomar om källkritik.”