Håkan är nya ”festfixaren” i centrum

Håkan Mossberg
Håkan Mossberg är ny centrumsamordnare i Vallentuna.
Centrumföreningen i Vallentuna har fått en ny samordnare. Han heter Håkan Mossberg och har i hela sitt yrkesliv obbat med digitalisering och marknadsföring. Nu ska han hjälpa butikerna att locka till sig Vallentunabornas uppmärksamhet.

Den 16 oktober tillträdde Håkan Mossberg som Centrumföreningens nya samordnare och efterträder Sofie Thorin som har fått ett nytt jobb inom Vallentuna kommun. Senaste sex åren har Håkan jobbat som grafiker på Lokaltidningen Vallentuna Nya. Nu sadlar han istället om till evenemangsfixare för butikerna i centrum. Något han redan har stor erfarenhet av.

– Jag har jobbat med Höstfesten i nio år vilket jag tror var en stark bidragande orsak till varför jag fick jobbet, säger han.

Vad fick dig att tackade ja till jobbet?

– Spontant är det ett stort nöje att jobba med arrangemangen som centrumföreningen anordnar. Det kändes kul att få jobba med det på heltid.

Varför passar jobbet dig?

– Tidigare har jag jobbat som säljare och verksamhetsansvarig för Kameradoktor när det fanns. Men jag var också tidigt involverad i digitaliseringsvågen på 90-talet och reste runt i landet och digitaliserade bildproduktionen i fotobutiker. Sen efter det var det dagspressen tur som jag hjälpte digitalisera. Så jag har dels teknikkunnandet och marknadsföringsbiten vilket jag tror kan bidra till att butikerna i centrum lever lyckligare.

Vilka utmaningar ser du då att få butikerna att leva lyckligare Vallentuna?

– Hitta mer entusiasm, och få folk att ta sig till den fysiska butiken. Jag tror inte det handlar om att komma på nya affärsidéer snarare nya affärslösning som människor inte får när det handlar på nätet. Jag har en del nya idéer om ny evenemang, som kanske inte är så stora. Men målet är att det alltid ska hända något i centrum.

Vad gör du för att koppla av?

– Jag har en stor mahognybåt som jag ute seglar med i skärgården om sommaren. Sen gillar jag att vara ute i naturen här omkring och titta på runskrift stenar.

Du bor i Vallentuna men kommer ifrån söder om Stockholm. Varför flyttade du hit.

Det kändes som söder tog slut. Allt var färdig byggt och tätt mellan husen. Sen visade sig att det fanns mycket arkeologiska utgrävningar här som jag tycker är spännande att följa.

Vad händer härnäst i Centrumföreningen?

Just nu planerar jag inför julmarknaden till den tredje advent. Sen får vi se om butikerna tänder på Blackfriday.

Fakta

Om Håkan Mossberg

Bor: Vallbostrand i Vallentuna tillsammans med sin 17-åriga son.

Ålder: 63 år

Utbildning: Läste kurser på distans i kamerateknik efter grundskolan. Blev intresserad för digitalteknik innan begreppet knappt fanns.

Kuriosa: Sjunger gärna allsång och var med och startade Vallentunas Allsångsorkester. Har även varit aktiv i Vallentunas lokalradiostation.

Aktuell: Nytillträdd samordnare för Centrumföreningen i Vallentuna.