ANNONS

Hakkors ritades på barnbutik

ANNONS

Butiken Jag leker träd i Västertorps centrum vandaliserades nyligen. Någon krossade en ruta och ritade ett hakkors på skyltfönstret.

– Om det var ett hatbrott av någon som provocerades av min butik kan man bara spekulera i, säger Åsa Forss, som i våras startade butiken som bland annat säljer barnkläder, leksaker och böcker.

Butiken var i somras delaktig i Pridefestivalen och Åsa Forss har funderat på om det kan ha retat någon.

– Men jag tycker själv att det verkar långsökt, säger hon.

Känner du dig rädd?

– Nej, jag är mer arg. Det är så jäkla onödigt. Det är tufft att vara småföretagare med ett nystartat företag och det här kostar både mycket pengar och mycket energi.

Men Åsa Forss backar inte undan, utan försöker kommunicera. I en skrivelse på dörren skickar hon följande budskap till den okände gärningsmannen eller gärningsmännen. ”Till skillnad mot nazister tror jag på ett samhälle där alla människor kan samsas och känna tillhörighet oavsett vad de har för kön, hudfärg, religion, sexualitet, favoritfotbollslag o s v. Om min butik på något sätt har lyckats förmedla detta blir jag jätteglad”, skriver hon.

Ingen annan butik i centrumet drabbades av vandalisering den aktuella natten mot den 10 januari.

– Nej, företagarföreningen blev rätt chockad. Det är inte alls vanligt med skadegörelse här, säger Åsa Forss, som har polisanmält händelsen.

ANNONS

Det är tufft att vara småföretagare med nystartat företag och det här kostar både pengar och energi.åsa forss butiksägare