Välj ditt område

Häktad för mordförsök på kvinna i Tumba

Nyheter Mannen som slog kvinna med ett tillhygge i Tumba har nu häktats för mordförsök.

Den man som i fredags slog en kvinna med en hammare i huvudet i Tumba har nu häktats för mordförsök av Södertörns tingsrätt.

– Jag har bestritt häktningsyrkandena men tingsrätten har ändå beslutat att klienten ska häktas. Sedan får vi se vad utredningen kommer att komma fram till, säger mannens försvare Rickard Appelberg till TT.

Kvinnan som blev attackerad blev allvarligt skadad och togs till Karolinska sjukhuset. Kvinnan sövdes ner och kunde inte höras under fredagen men skadorna beräknas inte vara livshotande.

Jakten på mannen i fredags var massiv, som Mitt i rapporterat om. Bland annat fick flera polispatruller och en helikopter rycka ut. En spårhund från letade rätt på gärningsmannen. Vilket motiv som ligger bakom det hela är okänt i nuläget. Föremål som hittats på platsen, där den grova misshandeln ägde rum, väger tungt under utredningen.

– Vi har stark bevisning, sade Ulf Janzén som är stationsbefäl på polisen Stockholmsyd till SVT nyheter Stockholm under fredagen.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död

Brott

Trängde sig in och rånade kvinna i Husby

Poliser
Brott

En anhållen för dödsskjutningen i Tensta

Nyheter

Tre personer avlägsnades från Medis

Brott

Tre sexuella ofredanden på We Are Sthlm

Trafik

Riddarfjärdssimningen hindrar pendelbåt 85