ANNONS

31-åring häktad för mordförsöket på 18-åringen

Mannen – en 31-åring – greps i tisdags och häktades i fredags
Mannen – en 31-åring – greps i tisdags och häktades i fredags
En 31-årig man från Värmdö har häktats misstänkt för mordförsöket på den 18-årige mannen som hittades skott- och knivskadad vid Skuru skola förra söndagen.
31-åringen nekar till brott.
ANNONS

31-åringen anhölls i sin frånvaro i tisdags och greps och anhölls sent på kvällen samma dag. I fredags häktades han på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, den starkare misstankegraden. Brottsrubriceringen innefattar i det här fallet synnerligen grov misshandel, grov utpressning, olaga frihetsberövande och övergrepp i rättssak.

Medgav häktning

31-åringen har nekat till brott men har medgivit att han häktas.

– Han förstod att omständigheterna var sådana att han skulle bli häktad, förklarar åklagaren Lukas Eriksson.

En 18-årig man hittades sent i söndags kväll den 18 november skottskadad och knivskuren i närheten av Skuru skola. Han fördes till sjukhus.

Vill inte gå in på detaljer

Lukas Eriksson är på grund av förundersökningssekretess inte beredd att gå in närmare på omständigheterna om vad som hänt. De misstänkta brotten ägde rum inom en eller ett par timmar under söndagskvällen.

Enligt Lukas Eriksson hänger de olika brottsrubriceringarna ihop.

– Det handlar om ett sammansatt händelseförlopp.

ANNONS

Har du förloppet klart för dig?

– Förloppet är relativt klarlagt men jag kan inte gå in på detaljer, säger Lukas Eriksson.

Åtal tidigast om två månader

Åklagaren har till 7 december på sig att väcka åtal. Lukas Eriksson bedömer att han kommer att begära förlängd åtalstid.

– När det är en sån här utredning, brottsplatsundersökning, husrannsakning, det har tagits beslag och säkrats tekniska spår, det kommer att dröja ett litet tag. Jag räknar med att kunna väcka åtal tidigast om två månader.

Hur ser du på bevisläget?

– Bevisläget är gott.

Åke Broné, advokat till den misstänkte 31-åringen, säger att 31-åringen förnekar brott, i övrig har Åke Broné inga kommentarer.

Vid häktningsförhandlingen i Nacka tingsrätt var förutom 18-åringen ännu en person målsäganden. Vem den andre målsäganden är, är oklart. Mitt i har pratat med de båda målsägandebiträdena, advokaterna som företräder personerna, men ingen av dem vill ge några kommentarer eller vilken av målsägandena de företräder.

18-åringen har fått lämna sjukhuset.

ANNONS