ANNONS

Pojke begärs häktad för inblandning i Shayan-mord

Nu sitter en man och en pojke häktade misstänkta för mordet på Shayan Gaff i Segeltorp.
Nu sitter en man och en pojke häktade misstänkta för mordet på Shayan Gaff i Segeltorp.
Den 15-åring som anhölls misstänkt för medhjälp till mordet på Shayan Gaff har nu begärts häktad. Det bekräftar åklagare Anna Stråth till Mitt i.
Samtidigt kan Mitt i berätta att den 25-åring som häktades i måndags, misstänkt för mordet, nyss avtjänade ett fängelsestraff.
ANNONS

I tisdags anhölls en 15-årig pojke från Huddinge misstänkt för medhjälp till mordet på 22-årige Nackabon Shayan Gaff i Segeltorps centrum i slutet av oktober.

Utgångspunkten brukar vara att inte häkta så unga personer

Anna Stråth, åklagare

I dag, torsdag, har åklagare Anna Stråth begärt honom häktad. Han är på sannolika skäl misstänkt både för medhjälp till mordet samt för grovt narkotikabrott.

– Utgångspunkten brukar vara att inte häkta så unga personer. Här är det så allvarliga brott och starka misstankar att jag har valt att begära honom häktad, säger Anna Stråth, åklagare vid Södertörns åklagarkammare.

Släpptes nyss ur fängelse

15-åringen nekar till brott. Det gör också den 25-årige Huddingebo som häktades i måndags, misstänkt för att ha begått mordet.

Enligt Anna Stråth känner de båda häktade Huddingeborna varandra.

Samtidigt kan Mitt i berätta att den 25-årige mannen som redan sitter häktad nyss har släppts ur fängelse efter att ha avtjänat ett straff för andra brott.

Sommaren 2017 dömdes han till 1 år och 8 månaders fängelse. Mannen dömdes för att ha begått narkotikabrott, grov misshandel och grovt vapenbrott i Huddinge under 2017.

Enligt åklagare Anna Stråth släpptes 25-åringen ut ur fängelset i augusti i år.

Flera skjutningar olösta

Mordet på 22-årige lärarstudenten Shayan Gaff är det enda ärende, av de fyra skjutningar som skett i Huddinge under hösten, där rättsväsendet än så länge har häktat någon misstänkt.

Polisens teori är att gärningsmannen sköt fel person och att Shayan Gaff dödades av misstag.

– När det gäller Segeltorpsärendet har vi haft mycket resurser. Alla har jobbat hårt och så mycket man kan för att lösa detta, säger Anna Stråth.

Det är svårt att få vittnen när det gäller skjutningarna i gängkriget i Flemingsberg. Hur har det varit i Segeltorp?

– Vi har haft många iakttagelser från folk som befann sig där och bor i området. Segeltorp är ett helt vanligt område, där man inte brukar välja att inte prata med polisen. Allmänheten har bidragit såsom de har kunnat, säger Anna Stråth.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.