ANNONS

Man häktad för våldtäkten i Östberga

Mannen har häktats, misstänkt för våldtäkt, rån och bedrägeri.
Mannen har häktats, misstänkt för våldtäkt, rån och bedrägeri.
En kvinna våldtogs och rånades på väg till jobbet i en skogsdunge intill Östbergavägen.
Efter att polisen lämnat ut övervakningsbilder på den misstänkte överlämnade han sig själv till polisen. Nu har han häktats, misstänkt för våldtäkt, rån och bedrägeri.
ANNONS

Det var på morgonen den 25 september som en 36-årig kvinna våldtogs och rånades på väg till jobbet, i en skogsdunge intill Östbergavägen.

Hon kom från Tussmötesvägen och svängde in på Östbergavägen när hon mötte en man och fick direkt en obehagskänsla. Hon vände sig och såg att han började gå efter henne. När han var i höjd med henne tog han fram en pistol och tvingade med henne in i skogsdungen där han våldtog och rånade henne.

Strax efteråt tog en man ut en stor summa pengar från kvinnans konto från en bankomat på Brunnbyvägen i Årsta partihallsområde. Där fastnade mannen på övervakningsfilm.

Överlämnade sig själv

I förra veckan gick polisen ut med övervakningsbilden på mannen som visades i Aftonbadet och i tv-programmet Efterlyst. Efter det fick polisen in många tips.

– I fredags överlämnade den misstänkte sig själv till en polisstation. I söndags häktades han på sannolika skäl för våldtäkt, rån och bedrägeri, vilket är den starkare misstankegraden, säger Sophia Lennermark, utredningsledare.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.