ANNONS

Tre häktade män kan vara inblandade i styckmord

Tre män sitter häktade misstänkta för mordet.
Tre män sitter häktade misstänkta för mordet.
Mitt i har tidigare berättat om tre män som häktats för inblandning i ett mord i Högdalen. Enligt nya uppgifter till Aftonbladet hittades det misstänkta offrets kvarlevor i ett kolonilottsområde – i en resväska och i en kartong.
– Nyligen hittades kvarlevorna av mannen som man misstänker har mördats, säger kammaråklagare Hanna Cardell.
ANNONS

Mitt i har tidigare berättat om tre män som sedan i tisdags suttit häktade av Södertörns tingsrätt för inblandning i ett mord. Enligt nya uppgifter till Aftonbladet kan det misstänkta offret ha styckats och gömts i ett koloniområde i södra Stockholm. Det påstådda mordet ska ha skett den 26 oktober.

– Nyligen har man hittat kvarlevorna av mannen som man misstänker har mördats. Vi har inte fått någon teknisk bekräftelse på att det är han, men vi har goda grunder att tro att det är den här försvunna personen, säger kammaråklagare Hanna Cardell till tidningen.

Besökte en kvinnlig bekant

Enligt tidningens uppgifter ska mannen som man misstänker har blivit mördad gjort ett besök hos en kvinnlig bekant under mordkvällen. När de två befann sig i hennes lägenhet ska det ha dykt upp en man, en 39-åring, som bett kvinnan att gå ut på balkongen. Hon ska då ha sett hur 39-åringen blivit våldsam mot hennes bekant och sedan ringt dit två andra män. De försvann sedan från lägenheten och kvinnan upptäckte att en av hennes resväskor försvunnit.

Ringer först en månad senare

Först månad senare ska hon ha ringt polisen som då kunde konstatera att de misstänkta mordoffrets lägenhet stått orörd och att han heller inte gjort några banktransaktioner sedan den kvällen. Mannens kroppsdelar ska sedan ha upptäckts i en resväska och i en kartong i ett kolonilottsområdet i södra Stockholm.

Nekar till mord

39-åringen greps den 7 december och häktades på sannolika skäl för mord, övergrepp i rättssak och misshandel. Två andra män greps samma dag och häktades på sannolika skäl för medhjälp till mord. Samtliga misstänkta nekar till mord, däremot medger en man i 35-årsåldern ansvar för brott mot griftefriden.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.