ANNONS

Två män häktade för rån mot Webbhallen

Två personer är häktade för rånet mot Webbhallen i Infra city.
Två personer är häktade för rånet mot Webbhallen i Infra city.
Gärningsmännen krockade under flyktfärden och kunde gripas. Nu är de anhållna för väpnat rån. Samtidigt söker polisen efter fler gärningsmän.
ANNONS

I söndags kunde två personer gripas för väpnat rån mot Webbhallen i Infra city under långfredagen. Polisen grep två män i 20-årsåldern i fredags och dessa två män är nu häktade, misstänkta för rånet.

Polisen letar efter fler gärningspersoner.

– Vi misstänker att det finns fler inblandade. Jag kan säga med säkerhet att det har varit fler än två gärningspersoner vid rånet, säger Martin Wallin utredningsledare vid polisen i Sollentuna och Upplands Väsby.

Det var klockan 11.07 som larmet kom in till polisen om väpnat rån mot butiken i Infra city. Två maskerade personer ska ha kommit ut ur butiken och hållit i ett pistolliknande föremål enligt ett vittne. Därifrån flydde de bägge personerna i en bil.

Gärningsmännen fick med sig varor från butiken men till vilket värde vill polisen inte kommentera.

Under flykten ska gärningsmännen ha kastat så kallade fotanglar på Breddenvägen för att försvåra för fordon att följa efter dem. Inga anmälningar har kommit in om fordonsskador till följd av fotanglarna.

Flera patruller, hundpatruller och helikopter sökte efter rånarna i området.

Med tjugo över tolv tog flykten slut. I Norrviken i Sollentuna hade de misstänkte gärningspersonerna krockat, skriver Dagens Nyheter. Därefter var det flera vittnen som uppmärksammade bilen.

– Folk påpekade att det stod en krockad bil och visade i vilken riktning, säger Eva Nilsson på polisens ledningscentral till Dagens Nyheter.

ANNONS

Enligt Martin Wallin krockade flyktbilen med annat fordon och båda bilarna fick plåtskador. Inga personer har skadats i rånet.

Två personerna kunde gripas i anslutning till bilen. De är nu häktade misstänkta för grovt rån.

Samtidigt på fredagen fick polisen in ett larm om bilbrand i Upplands Väsby. Händelserna utreds separat men polisen undersöker om det kan finnas ett samband eftersom de båda händelserna skedde samtidigt.

Senare på eftermiddagen, klockan 13.08 fick polisen in ett larm om butiksstöld i Infra city. Polisen ser inte något samband mellan den händelsen och rånet.