Fyra häktade efter personrån längs gröna linjen

En taxichaufför rånades på bilen i Jordbro – men rånarens flykt tog snabbt slut.
Fyra personer har häktats misstänkta för ett trettiotal personrån längs med gröna linjen.
Fyra personer sitter häktade efter det trettiotalet personrån under december och januari längs med den linje 19 mellan Hässelby strand och Hagsätra.

Fyra personer häktades under fredagen misstänkta för rån, försök till rån och bedrägeri. Ytterligare en person är frihetsberövad och placerad på sluten ungdomsvård. Polisen misstänker att det är dessa fem personer som ligger bakom det trettiotalet personrån och liknande brott som drabbat personer längs med tunnelbanas gröna linje mellan Hässelby Strand och Hagsätra under december och januari.

– Vi har gjort husrannsakningar hemma hos de misstänkta där man anträffat gods som ytterligare styrker misstankarna, säger Henrik Garzon, operativ koordinator vid lokalpolisområde Farsta på polisens hemsida.

Polisen hoppas på förändring

Brotten, som främst drabbat unga personer, har skett vid gröna linjens stationer i bland annat Rågsved, Högdalen, Bandhagen, Svedmyra, Sockenplan och Gullmarsplan.

– Det är för tidigt att säga vilken inverkan dessa frihetsberövande kommer ha på personrånen längs med gröna linjen i polisområde Syd, men jag hoppas på en rejäl minskning då de frihetsberövade är misstänkta i ett flertal personrånsärenden, säger Henrik Garzon.