ANNONS

Två häktade släppta – nu behöver polisen allmänhetens hjälp

Mord, Lars-Erik Hedberg
Lars-Erik Hedberg, gruppchef på grova brott, pekar ut brottsplatsen dör en 20-åring mördades för drygt två veckor sedan.
Två av de tre personer som häktats misstänkta för inblandning i mordet på en man i Liseberg för två veckor sedan har släppts.
Nu vill polisen ha allmänhetens hjälp och uppmanar de som kan ha sett eller hört något att höra av sig.
ANNONS

Det var lördagen den 20 juni klockan 19.47 som polisen larmades till Liseberg, efter att en man i 20-årsåldern skjutits ner vid gångbanan intill Sylvestergatan 58.

– Vi vet att han blir hitskjutsad i en bil som stannar i anslutning till brottsplatsen. Han kliver ur bilen och sedan sker allt väldigt snabbt innan bilen lämnar. Han blir illa skadad och förs till sjukhus, där han sedan avlider på tisdagen, säger Lars-Erik Hedberg, gruppchef på grova brott.

Mord, Lars-Erik Hedberg

På gångvägen intill Sylvestergatan ligger fortfarande ljus och blommor. Foto: Pekka Pääkkö

Två häktade har släppts

Två dagar efter att mannen avlidit häktades två personer, 17 och 38 år gamla, skäligen misstänkta, den lägre misstankegraden, för mord.

De släpptes förra veckan, men misstankarna mot dem kvarstår.

En annan person, en 16-åring, häktades förra veckan skäligen misstänkt för medhjälp till mord.

– Det finns bevisning som knyter den nu häktade personen till platsen. Det finns det också delvis för de två andra, men den bevisningen håller inte riktigt. Det är därför som åklagaren har valt att släppa dem, säger han.

16-åring häktad misstänkt för medhjälp till mord

ANNONS

Det finns uppgifter om att mordet ska vara en intern uppgörelse inom det närliggande kriminella Östberganätverket.

– Det är för tidigt gå in på enskilda personer som har suttit frihetsberövade. Men jag kan säga att det är inget som tyder på att det är en förgrening mot andra nätverk, så jag troligtvis internt.

Vill ha vittnesuppgifter

För att polisen nu ska komma vidare i utredning vädjar de om allmänhetens hjälp.

Det var mycket människor i rörelse i området när skottlossningen skedde, och polisen pratade också med många människor på plats efter skjutningen.

Men man tror att många fler kan ha hört eller sett något, eller att personer de tidigare har pratat med kan ha mer att berätta, och de uppmanas nu att kontakta polisen på 114 14.

– Vi har en bra bild av vad som har skett, men vi är intresserade av att få fler detaljer och det är därför som vi så här tidigt i utredningen går ut och vädjar om människors iakttagelser. Jag är säker på att många tyckte att det här var en obehaglig händelse och drog sig snabbt därifrån. Men de kan ha hört eller sett något i området också innan och efter händelsen och vi behöver de detaljerna för att kunna lägga pusslet, säger Lars-Erik Hedberg.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.