ANNONS

Läkare häktades för sexbrott – fick jobba vidare

Läkaren jobbade på Södersjukhuset.
Läkaren jobbade på Södersjukhuset.
Tidigare i januari åtalades en läkare på Södersjukhuset för försök till våldtäkt. Brottet ska inte ha ägt rum när mannen var i tjänst. Men trots att läkarens närmsta chef känt till att läkaren ingick i en polisutredning och suttit häktad fick han jobba kvar på sjukhuset, skriver DN.
ANNONS

Det var i juli i fjol som läkaren ska ha följt med en kvinna hem från krogen. Enligt kvinnan ville hon inte ha mannen i sin lägenhet och försökte knuffa bort honom. Då ska mannen, enligt åtalet som DN tagit fram, tagit på hennes underliv och bröst för att sedan slå henne med öppen hand.

Kvinnans syster som också befann sig i lägenheten ringde polisen, och målsäganden lyckades få bort läkaren från lägenheten. Kort därefter greps han av polisen.

Stängdes inte av

Läkaren står nu åtalad för försök till våldtäkt och våldsamt motstånd.

Nu framgår det, enligt DN:s källor, att läkarens chef på Södersjukhuset känt till att han suttit häktad misstänkt för våldtäktsförsöket. Sjukhusets rutin är att medarbetare ska stängas av när de blivit föremål för en polisutredning.

Så blev det inte.

Kan ha behandlat våldtagna kvinnor

Han fick istället jobba kvar som läkare under hösten. Enligt DN kan läkarens arbetsuppgift ha bestått i att behandla våldtagna kvinnor.

Läkaren har enligt tidningen varit känt i ett liknande sammanhang tidigare. Två år tidigare anklagade en sjuksköterska läkaren för en våldtäkt. Han ska ha tagit bilder på kvinnans kön och utfört sexuella handlingar mot henne när hon sov. Anmälan ledde aldrig till åtal.

Flera skrev ett brev

Efter den anmälan ska flera kvinnor gått samman och skrivit ett brev till ledningen där de anklagar läkaren för flera sexualbrott. Brevet ska inte ha lett till några åtgärder. Förutom anklagelserna mot mannen är han också dömd för misshandel, olaga hot, hemfridsbrott och skadegörelse.

Han ska ha tagit sig i sin ex-flickväns hem och slagit hennes nye pojkvän.

ANNONS

Läkaren nekar till alla anklagelser.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.