Välj ditt område
De tre männen misstänks för en grov våldtäkt den 14 juli i ett skogsparti i Barkarby.
De tre männen misstänks för en grov våldtäkt den 14 juli i ett skogsparti i Barkarby.

Tre häktas för grov våldtäkt

Nyheter Tre män som anhållits på sannolika skäl misstänkta för en grov våldtäkt i Järfälla den 14 juli, häktades under fredagen i Attunda tingsrätt. Åtal ska väckas senast den 3 augusti.

Det var på fredagen den 14 juli som polisen larmades om en misstänkt grov våldtäkt i Barkarby i Järfälla. Enligt uppgifter till Aftonbladet har en kvinna fått lift av tre män på moped, och sedan dragits in i ett skogsparti och våldtagits av männen. Hon ska, enligt Aftonbladet, ha varit chockad och mått dåligt, men inte haft några fysiska livshotande skador.

Under söndagen greps tre pojkar efter att polisen kunnat säkra spår från brottsplatsen. Pojkarna är 16, 17, respektive 18 år gamla. Redan samma dag anhölls alla tre pojkar misstänkta för inblandning i våldtäkten.

– Det finns inga misstankar om att det skulle varit fler än tre gärningsmän, säger åklagare Sanna Nesser vid norrorts åklagarkammare.

På onsdagseftermiddagen begärdes trion häktad av åklagare Sanna Nesser, och dagen efter beslutade Attunda tingsrätt att häkta alla tre pojkar som också belagts med restriktioner. Senast den 3 augusti ska åtal väckas, såvida inte uppskov begärs.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död

Brott

Trängde sig in och rånade kvinna i Husby

Poliser
Brott

En anhållen för dödsskjutningen i Tensta

Nyheter

Tre personer avlägsnades från Medis

Brott

Tre sexuella ofredanden på We Are Sthlm

Trafik

Riddarfjärdssimningen hindrar pendelbåt 85