Tre häktas för grov våldtäkt

De tre männen misstänks för en grov våldtäkt den 14 juli i ett skogsparti i Barkarby.
De tre männen misstänks för en grov våldtäkt den 14 juli i ett skogsparti i Barkarby.
Tre män som anhållits på sannolika skäl misstänkta för en grov våldtäkt i Järfälla den 14 juli, häktades under fredagen i Attunda tingsrätt. Åtal ska väckas senast den 3 augusti.

Det var på fredagen den 14 juli som polisen larmades om en misstänkt grov våldtäkt i Barkarby i Järfälla. Enligt uppgifter till Aftonbladet har en kvinna fått lift av tre män på moped, och sedan dragits in i ett skogsparti och våldtagits av männen. Hon ska, enligt Aftonbladet, ha varit chockad och mått dåligt, men inte haft några fysiska livshotande skador.

Under söndagen greps tre pojkar efter att polisen kunnat säkra spår från brottsplatsen. Pojkarna är 16, 17, respektive 18 år gamla. Redan samma dag anhölls alla tre pojkar misstänkta för inblandning i våldtäkten.

– Det finns inga misstankar om att det skulle varit fler än tre gärningsmän, säger åklagare Sanna Nesser vid norrorts åklagarkammare.

På onsdagseftermiddagen begärdes trion häktad av åklagare Sanna Nesser, och dagen efter beslutade Attunda tingsrätt att häkta alla tre pojkar som också belagts med restriktioner. Senast den 3 augusti ska åtal väckas, såvida inte uppskov begärs.