Fakta Bostadsrättsföreningen Studion på Ätravägen i Bagarmossen består av 63 stycken 1 rum och kök på cirka 32 kvadratmeter. Priset per lägenhet landar på cirka 1 950 000-2 620 000 miljoner kronor. Inflyttning ska ske hösten år 2017. Målgruppen är unga människor som ska in på bostadsmarknaden. Det är fastighetsbolaget Besqab, som står bakom det här bostadsprojektet. Bolaget som med verksamhet i Stockholm och Uppsala arbetar med hela processen från köp och förädling av mark till byggnation och förvaltning av bostäder och vårdfastigheter.
Besqabs ettor i Bagarmossen har ett kvadratmeterpris på cirka 70 000kr per kvadratmeter

Knappt hälften av Besqabs borätter sålda

Nyheter 

Av de nya bostadsrätterna som byggs på Ätravägen i Bagarmossen är bara knappt hälften sålda. Inflyttning ska enligt planerna ske i september men Staffan Grundmark, regionchef på byggbolaget Besqab i Stockholms hävdar att försäljningen går bra.

– Målgruppen är i huvudsak unga förstagångsköpare som inte alltid vet vad de ska göra eller var de ska bo, de kanske väntar på besked från en utbildning till exempel och bestämmer sig senare i  jämfört med andra målgrupper.

Det handlar ett sextiotal ettor, omkring 30 kvm stora, som byggs vid Ätravägen i Bagarmossen. Ett koncept som fungerar bra, eftersom det är så stor brist på små lägenheter i dag, säger Staffan Grundmark.

– Vi testade 2009 i Skarpnäck, med stor framgång och har sedan byggt sådana här smålägenheter i flera områden i Stockholm och även ett femtiotal lägenheter i Uppsala.

Priset för en av ettorna i Bagarmossen är cirka 70 000/kvm, vilket blir runt 2 miljoner för 30 kvadratmeter. Prisnivån har väckt ilskna reaktioner i social media. Inga konstigheter menar Staffan Grundmark.

– Det är inga konstigheter, utan marknadspriser och rätt priser för området. Det är nyproduktion vi pratar om och smålägenheter är dyrare att bygga än stora. Det blir ju många badrum och kök per kvadratmeter och det kostar.

Bolaget har tidigare fått kritik för att de låtit företag köpa in sig i bostadsrättsföreningar.

Ser ni det som en lösning om ni skulle stå med osålda lägenheter i höst?

– Nej det är det inte. Vi gjorde det när vi byggde i Uppsala men vi har sett över det och ändrat i stadgarna nu, tidigare var man inte tvungen att neka juridisk person. I våra stadgar, i den omfattning vi styr över det, ska juridisk person i dag nekas medlemsskap i föreningen.

Att försäljningstakten minskat sedan i våras oroar inte.

– Vi tror att det kommer att sätta fart i vår och sommar, det brukar se ut så för den här typen av projekt.

 

 

 

 

 

 

Fler nyheter från Stockholm

Axel Pershagen, pressansvarig, Hammarby fotboll
Allsvenskan

Hammarby vill ha fler egna talanger i A-laget

Nyheter

Två knivskadade efter rån

Insändarskribenten reagerar starkt på att en kvinna inte polisanmälde olyckan
Insändare

INSÄNT: ”Du körde på min mamma – och smet”

Nyheter

300 lägenheter ska byggas vid Grönstedtska

Nyheter

Skärholmens simhall hade olagliga kameror

Nyheter

Asbest upptäckt i Spånga badhus