ANNONS

Hälften av brödernas vinylsamling borta

Chepe, Salla och Masse Salazar deltog i ett samtal om deras musik på Snickars Records.
Chepe, Salla och Masse Salazar deltog i ett samtal om deras musik på Snickars Records.
Bröderna Salazar lämnade Redline Records samling om 8 000 skivor till försäljning – efter en vecka har över hälften gått åt. På söndagen deltog de i ett samtal med musikjournalisten Ametist Azordegan på Snickars Records vid Slussen.
ANNONS

– Det var 7 904 vinylskivor, för att var exakt, säger Jessica Mihaj som tillsammans med Micke Snickars driver Snickars Records vid Slussen.

Butiken, som köper och säljer vinylskivor, köpte hela Redline Records samling, som nu upptar ett helt rum i butiken. Efter en vecka har över 4 000 av skivorna gått åt.

Köade i timmar

– När vi öppnade var det kö hela vägen upp till Mosebacke torg, det var en ut en in här i flera timmar, säger Jessica Mihaj.

Skivbolaget Redline Records startade 1996 i Norsborg, och ingår numera i Universal Music. Genom åren har bolaget gett ut artister som Linda Pira, Stor och Kartellen. Och Latin Kings förstås.

Studio vid Slussen

Utrymmesskäl är en av anledningarna till att bröderna nu gjort sig av med sin samling. Dessutom har skivbolaget en studio även vid Slussen, numera.

– Vi lyssnade aldrig på skivorna. Skulle vi bara ha dem i ett förråd? Då är det bättre om de kan komma andra till glädje, säger Masse Salazar, innan samtalet för dagen sätter igång. Det ska handla om deras skivsamling, förstås, och om samplingar förr och nu.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.