ANNONS

Mer än hälften vill ha Ekedalsskolan kvar

Ekedalsskolan.
Ekedalsskolan.
Ikväll hålls den andra medborgardialogen om nedläggningshotade Ekedalsskolan. Men redan innan står det klart att mer än hälften av tillfrågade föräldrar i området vill ha skolan kvar.
ANNONS

Under vecka 33 och 34 genomförde Värmdö kommun en telefonenkät till 1 500 föräldrar med barn på Ekedalsskolan eller skolor i närheten. Där ställdes frågor om de olika förslagen som finns gällande den nedläggningshotade skolan, bland annat att bygga en ny skola i Charlottendal.

Och resultatet visar att det finns stöd för att ha kvar Ekedalsskolan.

Mer än hälften vill ha kvar skolan

61 procent av de tillfrågade vill inte lägga ner skolan utan istället se skolan på samma plats där den är idag. Endast 23 procent vill att det byggs en ny skola i Charlottendal.

Ikväll, torsdag, hålls medborgardialog om skolan. Det är den andra sedan december förra året.

Fakta

4 vägar att gå för skolan

  • Enligt Värmdö kommuns styrande politiker finns fyra olika alternativ för Ekedalsskolan, som vårdnadshavare fick ta ställning till i telefonenkäten:
  • Alternativ 1 innebär en upprustning av skolans olika byggnader. Kapaciteten är densamma som idag med cirka 420 elever.
  • Alternativ 2 innebär att behålla de historiska trävillorna, medan byggnaderna från 60-talet rivs och ersätts av en ny skola. Skolan byggs som en sammanhållen skola för årskurs F-5 med cirka 600 elever, fördelade på tre huskroppar.
  • Alternativ 3 behåller också trähusen från sekelskiftet, men de får en annan användning än dagens skolverksamhet. Byggnaderna från 60-talet rivs och ersätts av en ny skola som byggs som en sammanhållen skola för åk F-5 med cirka 600 elever. Rektorsvillan, röda, gula och gröna villan ingår inte i den framtida skolverksamheten.
  • Alternativ 4 innebär att Farstavikens skola/Ekedal flyttar till skoltomten i Charlottendal med plats för minst 600 elever.
Källa: Värmdö kommun
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.