Håll ut – snart är klockan uppe igen

Snart ska SALK-hallens klocka visa tiden igen.
Snart ska SALK-hallens klocka visa tiden igen.
Som många pendlare och Brommabor har sett är klockan och termometern ovanpå Salkhallen i Alvik delvis nedmonterade. Men lugn – de kommer tillbaka.

Alla pendlare som spanar efter vad klockan är i Alvik kan pusta ut. Klockan – och även termometern – kommer att se ut som vanligt igen om någon månad. Det berättar Christian Heger, vd för Salk tennis AB.

– Flera av ljuskällorna slocknade ofta så att flera av siffrorna inte lyste, säger han.

Med tiden har det blivit kostsamt med ständiga reparationer. Men nu ska ljuskällorna bytas ut och klockan och termometern ska även tvättas och snyggas till – något som inte gjorts sedan 1990-talet.

– Det är en omfattande renovering och en stor investering. Att göra det här har varit på tapeten de senaste åren och nu gör vi slag i saken. Det var dags, säger Christian Heger.

Renoveringen sammanfaller med den planerade upprustningen av utemiljön utanför hallen – som ska göras så fort Stockholms kommun är klar med de pågående gatuarbetena på Gustavslundsvägen. Renoveringen av klockan och termometern är också ett led i den omfattande upprustning som gjordes invändigt i tennishallen i samband med 100-årsjubiléet år 2013.