Ny hall och fler utegym på gång i Vallentuna

Fler utegym ska byggas i kommunen.
Fler utegym ska byggas i kommunen.
Trots att föreningsidrotten i Vallentuna backar är det trångt om saligheten i kommunens idrottshallar. För att råda bot på problemen planeras en ny hall.

Föreningsidrotten i Vallentuna backar bland tonåringar men är stark i yngre åldrar.  Klassiska bollsporter som fotboll, ishockey, innebandy och handboll är fortfarande populära. Och Vallentuna växer  – därför behövs nya idrottshallar, enligt Josef Rosengren, lokalplanerare på kommunens fritidsförvaltning.

– Vallentuna har hallbrist. Men jämfört med andra kommuner har vi det ganska bra ändå. En ny fullstor hall kommer nästa år i anslutning till Hagaskolan säger han.

Dansen kräver halltider

En annan idrott som kräver halltider är dansen, enligt Josef Rosengren.

Dansskolan Flex byggde nyligen egna lokaler, vilket lättar något på trycket. Men andra dansföreningar, kommunens kulturskola och Flex tävlingsdansare behöver halltider.

Fler utegym

Vallentuna kommun har även satsat på breddidrotten när nya anläggningar planerats. En satsning på flera utegym runt om i kommunen vill ta tillvara på fenomenet att människor ska kunna träna på sina egna villkor, när och hur de vill.

– Vår uppgift är att skapa förutsättningar för folk och grupper att motionera och organisera sig. Vi försöker snappa upp det invånarna vill ha, säger Josef Rosengren.