ANNONS

Hallå där Alexander Antonian..

Kommunpolisen Alexander Antonian som började i Danderyds kommun i augusti.
Kommunpolisen Alexander Antonian som började i Danderyds kommun i augusti.
Danderyd har från och med augusti fått sin egen kommunpolis. Välkommen Alexander Antonian!
ANNONS

Vem är du?

Jag är en 38-årig man som gillar att jobba som polis och kommer senast från lokalpolisområdet Täby, där jag jobbat som polis i 10 år.

Vad gör du på fritiden?

Då är jag med familjen, jag har fru och barn. Jag försöker motionera med löpning och lite styrketräning men den mesta av fritiden går till att vara med familjen.

Vad är det läskigaste du utsatts för i yrket?

Jag kan inte komma på något specifikt, alla jobb är unika och man vet aldrig vilken situation man kommer att ställas inför. Därför kommer jag inte på något så där på rak arm.

Vad är den stora skillnaden med att jobba i Danderyd jämfört med andra mer utsatta områden?

Danderyd är faktiskt en väldigt trygg kommun om man jämför med andra kommuner, där skjutningar och andra grova brott begås, sådana brott toppar inte i Danderyds kommun. Något jag tycker är väldigt bra. Men för den sakens skull är man inte utan jobb här, de ser bara lite annorlunda ut. Här handlar det kanske mer om att brottsförebygga. I dag ska jag till exempel träffa Danderyd gymnasiums skolledning för att bland annat diskutera hur vi tillsammans kan arbeta förebyggande mot narkotika.

Ser du några nackdelar med att jobba i en välmående kommun som Danderyd?

Absolut inte, jag kan inte komma på några nackdelar.

Vad har du för målsättning med ditt nya jobb?

Lyckas vi förebygga ett brott så är jag väldigt nöjd. Nu arbetar vi med projektet Medborgarlöftet där vi lovar att vara mer synliga på så kallade hotspots som det finns tre stycken av i Danderyds kommun. Dessa tre hotspots är Mörby Centrum, Danderyds sjukhus och parkeringen på Vendevägen (tidigare Hortusparkeringen).
Sedan kommer vi att fortsätta med att hålla områdeskontoret öppet på onsdagar mellan 13-15 i Mörby centrum. Själv vill jag bidra med att öka tryggheten i området, minska brottsligheten och aktivt arbeta med rent brottsförebyggande åtgärder. Om ett brott begås ska den drabbade få hjälp så att man kan känna att rättvisa skipas. Under hösten kommer vi att aktivt jobba med ungdomar, förebyggande mot narkotika men även med andra lokala problembilder.

Vad kan invånarna förvänta sig mer av dig?

En tillgänglig kommunpolis, jag kommer vara ute så mycket som möjligt. Och invånarna kommer att kunna nå mig direkt även om det finns de vanlig anmälningsvägarna.

Hur har du blivit mottagen hitintills?

Jag tycker det har flutit på väldigt bra. Jag har bara jobbat i en månad här och tycker att jag redan har mött många trevliga människor. Och ser fram emot att träffa många fler.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.