”Interna samtal angående AKB under dagen”

Flera kräver Anna Kinberg Batras avgång – i Sundbyberg ska Moderaterna ha interna samtal.
Flera kräver Anna Kinberg Batras avgång – i Sundbyberg ska Moderaterna ha interna samtal.
Stödet för Moderaterna rasar i Stockholms län. Sedan tredje kvartalet har partiets stöd minskat från 31 procent till 19 procent.
Det enligt en ny mätning från DN/Ipsos. Bland annat Solnas kommunalråd Pehr Granfalk (M) kräver partiledarens avgång och i Sundbyberg ska partiet ha interna samtal under dagen.
– Vi ska diskutera frågan och tar ställning efter det, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael T Eriksson (M).

Stockholmarnas sympatier för Moderaterna sjunker, enligt DN/Ipsos nya kvartalsmätning.

– På ett år har Moderaterna tappat fler än var tredje väljare i Stockholms län. Tappet i folkrika Stockholm är kraftigare än på andra håll i riket, säger David Ahlin, analyschef på Ipsos, till DN.

Nu kommer nya krav på partiledaren Anna Kinberg Batras avgång. Två moderater som senaste dygnet öppet krävt hennes avgång är Stockholmsmoderaterna Pehr Granfalk i Solna och Olle Reichenberg i Danderyd.

– Antingen gör vi det här nu och räddar det som räddas kan, eller så går vi in med öppna ögon och ser att det här kommer att bli ett riktigt, riktigt uselt val för oss, säger Pehr Granfalk, till Sveriges Radios Ekot.

Interna samtal

Mikael T Eriksson (M), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg, vill inte ta ställning i frågan när Lokaltidningen Mitt i Sundbyberg ringer upp honom på tisdagsmorgonen. Men meddelar att han efter lunch har ett svar.

– Vi ska ha interna samtal under dagen och diskutera frågan och tar ställning efter det, säger han.